NAK BUAT ANAK PUN MINTA LIKE KAT FB

26.1.16 Suria Lekatlekit 10 Comments

NAK BUAT ANAK PUN MINTA LIKE KAT FB. Orang sekarang memang parah dah.. Semua nak jadi attention seeker. Semua jadi gila glemer. Gila like & share. Tagih perhatian tahap kronik. Ni dah bagi clue budaya macam ni bakal menjadi lebih parah dari apa yang kita tengok sekarang.. Ni nak tambah anak pun perlukan sokongan like. Gamaknya kalau tak dapat like yang banyak dia jadi tak subur ke camna?


Buat malu orang Melayu je wei!!! Ni spesis macam ni kalau dapat sokongan mesti nak bersetubuh dengan laki/bini dia pun nanti dia minta like jugak. Malam ni saya akan bersama suami/isteri saya sekiranya mendapat sejuta like dari makhluk alam maya. Bagi sokongan untuk kami menunaikan tanggungjawab laki bini agar banyak setan dapat di bunuh.

Dah la jual nama & muka anak.. Kalau dah rasa tak malu sangat jual la muka sendiri. Apa kes dok jaja muka anak kau pulak. Mentang2 anak tu tak cukup akal lagi nak buat keputusan sendiri.. suka suka hati je kau aibkan muka anak kau untuk kepuasan sendiri. Kesian budak tu.. padahal mungkin dia tak minta pun adik.. Mak/bapak dia je merenyam lebih.


Tolong la jangan jadi attention seeker yang bangang sangat.. Kau nak jadi macam Amran Fans ok boleh terima lagi.. Kau nak jadi macam Rashid.. Ok no problem tapi kalau kau jadi attention seeker terencat macam ni memang susah la orang nak hadam. Kemaruk like macam ni.. Jangan sedih la kalau kena keji sampai ke jantung. Kau yang bagi bahan untuk orang keji sapa suruh.

Kalau nak perhatian sangat banyak cara boleh buat yang tak mengundang cacian orang kat media sosial ni. Contoh buat benda ni yang boleh buat korang nampak macam superhero >> 8 Cara Paling Senang Nak Jadi Superhero Pada tahun 2016 Tanpa Perlu Jadi Attention Seeker banggang << Yang tu lagi gempak dari post minta like bagai. Yang ni korang buat tak payah minta Insya Allah ramai yang like tanda sokongan.

Moral of the story.. aku bukan nak mengumpat atau mengaibkan sesapa tapi sedih la dengan orang2 sekarang tak kira sesiapa.. sedara mara aku sendiri atau orang2 yang aku tak kenal. Kita tak tahu siapa bakal jadi mangsa viral yang mungkin jadi perkara yang paling memalukan dalam hidup.

10 comments:

  1. ada gak yang jenis spesis macam tu

    ReplyDelete
  2. malunyaa..ada jugak org camni ye..kesian kat budak yg tak tau pape tu..

    ReplyDelete
  3. Kesian. Kurang kasih sayang kot nih!

    ReplyDelete
  4. hahahaha gelak akak depan PC ni Suria..
    Memang dah tahap menyampah akak bila benda mcm ni pun nak minta LIKE..
    Parah betul dah rakyat Malaysia dengan FB ni..

    ReplyDelete
  5. Hadap sgt like...
    Ramai gak spesis semua hal nak cerita...bini mabuk muntah monggek berapa kali pon update kat blog/FB/twitter

    ReplyDelete
  6. Kesian kat anak tu.. alahai.. orang macam ni pun ada.. kesian sungguh..

    ReplyDelete
  7. Saya tak akan like..report sebagai salah laku lagi bagus

    ReplyDelete
  8. KESIAN ANAK TU ..... ALAHAI

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!