TAK SUKA KEPIMPINAN NAJIB HARUS KUTUK RAMBUT ROSMAH

4.1.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

TAK SUKA KEPIMPINAN NAJIB HARUS KUTUK RAMBUT ROSMAH. Aku bukan jenis taksub.. Bila aku tak suka sesuatu tentang perangai seseorang memang aku jarang pukul rata semua. Macam orang dok Troll datin seri rosmah, isteri kepada Perdana Menteri malaysia Dato Seri Najib pasal fizikal dia.. pasal rambut dia. Aku memang tak sokong benda2 macam tu tapi tak bermakna aku sokong & Undi Najib Tun Razak. Aku pun tak suka cara dia handle negara.. Semuanya membebankan tapi apa kena mengena dengan rambut Rosmah. Perlu ke aku kutuk rambut rosmah sebab aku benci laki dia??


Macam tu jugak Dato Vida.. Aku memang serius meluat tengok perangai dia bila depan camera kat TV.. Semua orang tahu dia over acting tapi tak semestinya aku meluat perangai gedik dia sebab aku dengki dengan kejayaan dia mampu menjadi jutawan kosmetik & produk kecantikan & kesihatan sampai semua perkara dia buat aku nak kutuk sampai nak troll muka dia sama macam puteri pasir berdengung dalam filem Laksamana Doremi. Apa yang aku tak suka bukan rupa dia.. Tapi cara & penampilan dia yang agak over.

Pelik kadang2 bila aku kritik certain perkara yang aku rasa dia over mesti ada orang akan cakap aku dengki sebab dia kaya. Walaupun aku bukan orang kaya.. serius sikit pun aku tak rasa dengki pun dengan dia. Aku pun tak suka kadang2 iklan terlajak Laris Dato Aliff Syukri yang over & nampak low class tapi aku masih jadikan dia inspirasi sebab kejayaan dia. Dia pun kadang2 over tapi ada perkara aku masih suka tentang dia. Tapi kalau bab iklan produk dia memang kebanyakkan aku tak taste sangat la.

Aku bukan seorang yang taksub.. Kalau tak suka orang tu sampai rumput depan rumah dia pun aku benci. Aku bukan spesis manusia macam tu.. Mungkin aku jenis outspoken tentang apa yang aku tak suka atau tak setuju tapi tak bermakna aku akak membenci apa saja datang dari sesuatu atau seseorang yang aku tak suka.

Walaupun seseorang tu banyak melakukan perkara kebajikan tak bermakna segala apa yang dia buat menjadi betul & halal. Yang salah takkan jadi betul hanya kerana kononnya dia seorang dermawan. Jangan memuliakan perkara salah hanya kerana seseorang tu ada melakukan perkara yang baik dalam pada masa yang sama sebab yang salah takkan jadi betul. Dengan cara tu kita hanya lebih merosakkan dari memperbetulkan.

Bila dah masuk level selebriti ni memang semua pekara jadi nilaian orang. Nak2 lagi pengasas produk sekarang semua glemer. Dah glemer memang ada positif & negatif nak2 lagi yang jenis gila glemer. Bila masuk dunia hiburan ni tak kira siapapun artis ke pengasas produk ke memang apa saja tentang mereka orang akan perkatakan. Tak kira benda yang tak kena mengena dengan profession dia pun.. Jadi kalau dah tahu diri popular, rasa tak nak kena kecam, jaga la perangai depan camera yer. Aku tak suka sangat nak kutuk rupa & fizikal orang sebab kita pun bukan sempurna mana. Tapi kalau perangai yang Annoying sangat memang sebagai manusia terkata jugak sepatah dua kata. Habis asyik dok muncul depan mata.

Moral of the story.. Aku tak anti sesiapa cuma kalau apa aku tak suka aku cakap jer. hehehehe

2 comments:

  1. hehehe.... sis betul siapa pun mereka, mereka makhluk Allah. Kita hamba tak leh nak benci makhluk Allah, sptmana Rabiatul Adawiyah walaupun tak suka syaitan tp dia x sampai hati nak benci syaitan kerana syaitan makhluk Allah....

    ReplyDelete
  2. Saya pun rasa Dato Vida macam over, tapi tu cara dia promo produk & up diri dia... tp Dato Aliff tu kadang2 comel jugak.. :P

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!