ROH.. THE EVIL SPIRIT CIPLAK FILEM SERAM HINDI

14.9.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

ROH.. THE EVIL SPIRIT CIPLAK FILEM SERAM HINDI.  Lama tak review filem seram. Normally review aku bukan la filem2 baru sebab aku ni tengok filem seram kat dvd jer. Nak tengok wayang keadaan tak mengizinkan. Aku tak kisah pun janji aku boleh bagi komen filem2 seram yang aku tengok. Macam biasa aku tak hadap sangat nak jadi orang pertama yang tonton atau review sesuatu filem. Apa aku buat sebab aku minat jer.. hehehe


Semalam aku tengok la dvd filem seram yang aku beli ahad lepas. Actually bukan beli.. Yang beli Filem Suster Keramas 2 tapi sebab DVD tu sangkut kat pertengahan cerita aku pergi nak tukar tapi filem tu dah tak ada stok. Lagipun Kat classic world entertainment tempat aku dok menyoping dvd filem seram memang tengah buat clearing stok. So, dia memang tak keluarkan stok baru cuma nak habiskan stok yang ada. Tak tau la tu pun bakal bungkus ke hapa.. Tapi nampak gaya memang bakal bungkus jugak tu. Sebab tak ada dia suruh aku tukar filem lain yang sama harga dengan dvd yang sebelum ni aku beli. So sambar je la apa yang nampak sebab tengah rushing nak ke tempat lain. Tu yang terambil filem Roh The Evil Spirit ni.

Starting je walau 15 minit pertama memang aku dapat teka ni filem 100% copy paste filem seram hindi yang bertajuk Raaz. Sebab filem Raaz tu dua tiga kali jugak aku tengok so aku boleh detect la dia copy ke tidak. Memang jalan cerita dia sama jer... Filem ni seolah2 melakonkan semula filem Raaz dalam versi Indonesia. Cis!!! Kalau aku tahu memang aku tak ambil filem2 ciplak macam ni. Tapi sebab dah terambil & tak boleh tukar sebab dvd dia tak rosak simpan je la buat koleksi.

Bagi yang tak pernah tonton filem Roh The evil Spirit ni atau filem Raaz.. Filem ni mengisahkan tentang sepasang suami isteri yang di ganggu Roh perempuan yang mati bunuh diri. Roh tu ada kaitan dengan si suami sebab mereka pernah bersekedudukan bila si perempuan tu tersesat sehingga ke rumah dia. Kemudian bermula skandal mereka walaupun lelaki tu waktu tu dah bertunang tapi belum kahwin. Di jadikan kisah perempuan yang sesat sampai ke rumah dia tu memang ada sakit jiwa. Bila lelaki tu melayan dia dengan baik macam kekasih sampai tidur sekali.. Dia mula tak boleh terima lelaki dah bertunang & dia nak memiliki lelaki tu. Tapi lelaki memang sayangkan tunang dia.. & perempuan asing yang tiba2 datang dalam hidup dia mustahil la dia akan pilih sebagai pasangan. So dia menghalau perempuan tu bila perempuan tu mula mendesak supaya lelaki tu mengakui hubungan sulit mereka pada tunang dia. Bila dia di reject dia bunuh diri dengan menembak dirinya sendiri. Lepas mati mayatnya di tanam di dalam sebuah hutan yang tak jauh dari villa lelaki tu & menjadi roh yang berdendam ingin memiliki lelaki tu. Selepas kejadian bunuh diri tu.. Lelaki tu berkahwin dengan tunang dia & mereka hidup bahagia. Bermulanya episod seram dalam kisah tu bila ada sekumpulan remaja yang bercamping dalam hutan tu seolah2 membangkitkan kembali roh tu untuk membalas dendam. Salah seorang gadis yang menyertai camping tu di rasuk roh  tu sehingga meninggal dunia. Bila roh perempuan tu kembali bangkit.. Bermula kisah dia ingin membalas dendam pada lelaki yang mengecewakannya. Maka dia mengganggu kehidupan si isteri lelaki tu. Ending cerita ni roh tu berjaya di bunuh dengan membakar mayatnya.

Filem ni kalau korang harap nampak muka hantu tu memang tak la.. Cuma ada 1 babak pendek heroin dalam filem ni ternampak kelibat roh tu kat cermin. Dengan babak roh tu merasuk ke dalam badan heroin kemudian menampakkan wajah dia kepada si hero. Tapi memang beberapa saat je babak nampak muka hantu ni. Yang lain2 lebih kepada emosi, perasaan, gangguan bunyi jeritan, dari barang2 dalam rumah, lampu, darah bagai macam tu je. Sampai last pun hantu tu hanya menggunakan perantaraan watak lain untuk menyatakan perasaan dia. Dia rasuk orang tu.. orang ni jer.. Kesian kan watak hantu tu. Suara je ada.. Orangnya tak berapa ada dalam filem ni. hahahaha

Antara babak2 starting Roh yang merasuk seorang gadis yang menyertai camping dalam hutan tu. Sebiji macam dalam filem Raaz juga.

Macam tu la kisah dalam filem tu. Aku tulis dari apa yang aku faham dalam filem tu je la.. Baru original review ye dak?? Best ke filem ni? Aku rasa best lagi tengok dalam versi hindustan dari tengok versi indonesia. Kualiti filem pun tak nampak macam filem tapi macam telefilem jer. Tak payah minta bintang la sebab aku malas nak timbang berapa bintang layak bagi kat filem ni. Bukan best sangat pun untuk di tonton. Aku ni dah la jarang sangat nak beli filem seram Indonesia walaupun sesetengah orang berpendapat filem seram indonesia antara filem seram yang seram tapi bagi aku Filem seram terbaik adalah Filem Seram Thailand. Setakat ni tiada filem seram lain mampu menandingi filem seram Thailand. Memang terbaik. Sebab aku ni jenis high demand sikit kalau tengok filem seram. Memang tak banyak filem seram sekarang yang mampu memenuhi selera seram aku. Korang punya taste dalam menonton filem aku tak tau la tahap mana. High demand macam aku atau biasa biasa je. Tapi korang boleh tahu taste korang terhadap movie ni kat sini >> Adakah Anda Seorang Mempunyai Citarasa Tinggi Bila Menonton Filem? Terjawab Kat sini <<

Moral of the story...Pembikin filem seram aku rasa kena pergi belajar dengan pengarah2 filem seram Thailand dulu la sebab kebanyakkan pengarah filem seram sekarang memang tak kreatif nak buat babak2 seram yang betul2 menyeramkan. Kebanyakkan seram seram manja jer...

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!