TERBONGKAR RAHSIA SEDIAKAN SARAPAN PALING PANTAS

18.12.15 Suria Lekatlekit 0 Comments

TERBONGKAR RAHSIA SEDIAKAN SARAPAN PALING PANTAS. Masalah bila ibu bekerja terlewat bangun tapi perlu uruskan anak anak nak ke sekolah & perlu sediakan sarapan untuk keluarga. Mau kelam kabut ribut satu rumah jadinya. Benda tu biasa berlaku.. Yelah, kita manusia bukan robot boleh setting pukul berapa tidur & pukul berapa secara automatik bangun. Robot boleh la.. bila bangun terus bangun. Kita ni kadang2 dah terbangun tapi tipikal manusia.. Ahh.. tidur jab 5 minit la. Baring jab bagai.. alih2 yang 5 minit jadi sejam.


Bila dah terlewat bangun dari waktu sepatutnya memang tak boleh nak sopan santun macam perempuan melayu terakhir sangat la.. Semua kena buat macam lipas kudung. Berdesup sini.. berdesup sana..  Masa tu la keluar bakat tarzan bagai menyeru anak anak bangun tidur. Bancuh air pun tak mustahil boleh jadi termasin hahahaha..

Walaupun aku sejak bergelar mak orang terus jadi surirumah yang berjaya.. tapi aku memahami masalah terutama ibu ibu yang bekerja ni. Jadi kat sini aku nak share satu tips mungkin berguna untuk kita semua bila terbangun lewat. Cara nak sediakan sarapan paling pantas. Meh tengok kat sini >> 15 Cara sediakan Sarapan paling mudah, cepat & menarik di dapur << Memang sangat membantu & memberi inspirasi pada aku. Lepas ni aku boleh la try. Jadi tak ada alasan untuk skip sarapan lagi.

Sarapan ni bagus di ambil.. Nak2 lagi blogger. Sebab nak tulis blog perlukan kreativiti & idea. Jadi perlukan tumpuan. Dengan pengambilan sarapan yang consistent setiap hari boleh meningkatkan tumpuan & memberi tenaga.. takde la alasan idea nak update blog kelaut bagai. tengok aku ni.. Terlebih sarapan gamaknya. 1 hari 3 - 4 entri aku update. Konon testimoni sarapan paling berjaya la. Hahahaha

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!